Welkom op de website van Pedicure Praktijk Nieuw-Vennep

Voetverzorging tips

Uw voeten wassen:

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek of vlecht een tissue tussen uw tenen door. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Voorkom ingroeiende teennagels:

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn: Druk door slecht passende schoenen, het verkeerd (te kort) knippen van nagels.

Voorkom problemen bij het knippen van de nagels:

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De nagel moet iets langer zijn dan de punt van uw teen De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen:

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eelt randen aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Zelf doen om kloven te voorkomen:

- 1 x per week vijlen met een puimsteen op een droge huid (1 richting op!)
- iedere avond uw voeten incremen.
Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schimmelinfectie:

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 80c.  Gebruik een schimmeldodende spray of zet de schoenen voor 24 uur in de vriezer om de schimmels en hun sporen te doden. Bezoek regelmatig de pedicure, zij kan uw nagels dunner maken.